Η Αστεράτη μας ταξιδεύει στον κόσμο των παιδιών

Η Αστεράτη μας ταξιδεύει στον κόσμο των παιδιών

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ " ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΝΟΗΜΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ"


Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε στην τάξη ή ακόμα και στο σπίτι......Σας παρουσιάζουμε λοιπόν ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια μας τους ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ!!!!

Τα μαθηματικά για τα μικρά παιδιά πρέπει να είναι διασκεδαστικά και να τους δίνουν την εντύπωση ότι ανακαλύπτουν κάτι σπουδαίο. Σταδιακά μέσα από το παιχνίδι θα κατανοήσουν και θα κατακτήσουν τις μαθηματικές έννοιες! Το παρακάτω παιχνίδι θα βοηθήσει να κατακτήσουν τα παιδιά την έννοια της αρίθμησης, την ικανότητα δηλαδή αναγνώρισης των αριθμητικών συμβόλων με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Να λοιπόν πως παίζεται.......... 
  • Ζωγραφίζουμε τους αριθμούς σε μικρές και σε μεγάλες κάρτες
  • Τοποθετούμε στο πάτωμα τις μεγάλες κάρτες σε κυκλική διάταξη και ζητάμε από τα παιδιά να περπατήσουν γύρω από τον κύκλο με τη συνοδεία μουσικής.
  • Όταν η μουσική σταματά κάθε παιδί ακουμπά με το πόδι του μια αριθμημένη κάρτα. Εμείς δείχνουμε στα παιδιά μια μικρή κάρτα αναφέροντας το όνομα του αριθμού που είναι σημειωμένος πάνω της και τα παιδιά καλούνται να βρουν ποιος στέκεται σε αυτό το νούμερο στην αντίστοιχη μεγάλη κάρτα.
  • Η μουσική ξεκινά και το παιχνίδι συνεχίζεται.......


Καλή διασκέδαση!!!!!!!
 

4 σχόλια:

  1. ΣΤΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ !!! ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I need a video of this. So they stop on a number and they have a card in their hands to find that number. I don't really get it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Creo que la tarjeta pequeña tiene el nombre en letra de un número, y los niños deben saber quién está parado en el número de su tarjeta pequeña

      Διαγραφή