Η Αστεράτη μας ταξιδεύει στον κόσμο των παιδιών

Η Αστεράτη μας ταξιδεύει στον κόσμο των παιδιών

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΟΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΡΔΟΝΙ.......ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ ΧΕΡΑΚΙΑ


Η λαμπάδα είναι το σύμβολο του φωτός, που έφερε ο Χριστός, νικώντας το θάνατο και κατ’ επέκταση το σκοτάδι με την Ανάστασή του!!!!!!

 Έτσι και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην δημιουργήσουμε τις δικές μας λαμπάδες...... Η χαρά μας απερίγραπτη γιατί ακόμα και εάν πάρουμε μια από τον νονό ή την νονά σκεφτήκαμε πως μπορούμε να τη χαρίσουμε στη μαμά μας, στον μπαμπά μας ή ακόμα να ανταποδώσουμε το δώρο στους νονούς με μια πανέμορφη, χρωματιστή λαμπάδα......πάνω από όλα φτιαγμένη από τα χεράκια μας!!!!!! 

Η μέθοδος που χρησιμοποιήσαμε με τα αστεράτα μαθητούδια μου ήταν η βαφή των λαμπάδων με κορδόνι.........Σε πλαστικά πιατάκια βάλαμε διάφορα χρώματα και βουτήξαμε ένα κορδόνι στο καθένα........


Με το κορδόνι λοιπόν αρχίσαμε να βάφουμε τις λαμπάδες μας!!!!!
Αφού λοιπόν τις βάψαμε, τις αφήσαμε να στεγνώσουν και εν συνεχεία περάσαμε μια στρώση ατλακόλ, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να σταθεροποιήσουμε το χρώμα!!!!!


.....και ναι μπορεί να λερωθήκαμε λιγάκι παραπάνω όμως η τέχνη θέλει και τις θυσίες της.....Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι απλό και πολύ όμορφο.... Τι και αν λερωθήκαμε το χαρήκαμε και το διασκεδάσαμε!!!!!


Φτιάξτε και εσείς με τα παιδιά σας λαμπάδες και μην προσθέσετε κάτι, μην "πειράξετε" τα δημιουργήματα των παιδιών ...... Η απλότητα κρύβει όλη την ομορφιά του κόσμου!!!!!

Το φως της Αναστάσεως ας φωτίζει τις ζωές μας....
Καλό Πάσχα


1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα! Τι είδους χρώματα χρησιμοποιήσατε; Πόσο χρειάστηκε να τις αφήσετε για να στεγνώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή